Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

*Χάρτινα Λουλούδια*

Ακόμα μια καταπληκτική παράσταση είχα την τύχη να παρακολουθήσω στο θέατρο Ιλίσια . Πρόκειται για τα 'Χάρτινα Λουλούδια', σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλιππόγλου, με τους Κατερίνα Λέχου και Άρη Σερβετάλη. 
Στην καθημερινότητα μιας καθωσπρέπει και μοναχικής γυναίκας εισβάλλει ένας περιθωριακός και κυνηγημένος άνδρας και ταράζει τις ισσοροπίες. Πέρα από το σπίτι της εισβάλλει και στον καλά περιφρουρημένο μικρόκοσμο της και τον αναστατώνει. Δυο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες, που ο καθένας κουβαλάει τα δικά του βιώματα, ανασφάλειες, φοβίες, ξεδιπλώνονται πάνω στη σκηνή. Ιδιαίτερα έντονο το κοινωνικό χάσμα ανάμεσα στους δυο ήρωες, δυο διαφορετικές "κάστες" ανθρώπων έρχονται σε επαφή και συγκρούονται.
Συγγραφέας του έργου είναι ο Χιλιανός Egon Wolff που τα έργα του κάνουν συχνά αναφορές σε πτυχές του πολιτισμού της Χιλής, όπου οι εντάσεις ανάμεσα στις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες ήταν έντονες.
Μ'άρεσε ιδιαίτερα στην αρχή του έργου το 'χτίσιμο' του σκηνικού από τους πρωταγωνιστές. Επίσης εκπληκτικές ήταν και οι κινήσεις τους καθ'όλη τη διάρκεια της παράστασης. Κινήσεις χορογραφικές που αρμονικά συμπλήρωναν η μία την άλλη. Ο Σερβετάλης υπέροχος, σαν ξωτικό τριγυρνούσε στη σκηνή και αιχμαλώτιζε το βλέμμα σου. 
Πολύ καλή παράσταση που σίγουρα δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο και που σε αναγκάζει σίγουρα να τη σκεφτείς. Φεύγοντας από εκεί κουβαλάς το άρωμα από τα λουλούδια και ας ήταν χάρτινα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου