Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

*Γιοι και κόρες*

Eίναι κάποιες παραστάσεις, μελωμένες σαν τα μελομακάρονα της γιαγιάς, που όταν τελειώνουν και φεύγεις δεν μπορείς να σταματήσεις να χαμογελάς. Αυτό μου συνέβη στην παράσταση "Γιοι και κόρες", που παρακολούθησα στο Bios. 
Οι πέντε ηθοποιοί και πρωταγωνιστές της παράστασης Άννα Ελεφάντη, Μαρία Κοσκινά, Αλεξία Μπεζίκη, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Γιώργος Παπαπαύλου, ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα και πήραν συνεντεύξεις από παππούδες και γιαγιάδες, ζητώντας τους να καταθέσουν την ιστορία που σημάδεψε τη ζωή τους και αυτές τις ιστορίες απολαύσαμε εμείς. Τους "είδαμε" να κρύβονται φοβισμένοι στους βομβαρδισμούς της κατοχής, να μοιρολογούν για αγαπημένους που έχασαν στον εμφύλιο, να σπουδάζουν στο Βερολίνο την εποχή της ανέγερσης τους τείχους, να ερωτεύονται, να παντρεύονται, να χωρίζουν και να ερωτεύονται ξανά..
Πολύ γλυκιά και αισιόδοξη παράσταση, που μας δείχνει ότι η ζωή συνεχίζεται και πάντα υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο..Μας ήρθε έντονο το άρωμα από το παρελθόν, ένα άρωμα από ελλήνικο μερακλήδικο καφέ και γίναμε θεατές της μνήμης των παππούδων και των γιαγιάδων που "ζωντάνεψε" μπροστά στα μάτια μας..
Και το παρελθόν τι είναι...όπως είπε και μια γιαγιά, το πως το λέμε, το πως το διηγούμαστε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου