Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

*Θυμάσαι τη φωνή μου;*

Μια πολύ όμορφη εμπειρία είχα τη χαρά να βιώσω στη μουσικοθεατρική παράσταση, "Θυμάσαι τη φωνή μου;". Μια παράσταση αφιερωμένη στις δυο μεγάλες καλλιτέχνιδες, τη Σωτηρία Μπέλλου και την Εντίθ Πιαφ.
Οι συντελεστές του έργου μας ανέβασαν στο μαγικό τους χαλί και μας γύρισαν πίσω στο χρόνο. Τριγυρίσαμε μαζί με την Πιαφ στους δρόμους του Παρισιού αναζητώντας μια ζωή σαν τριαντάφυλλο και ήπιαμε γλυκό κρασί στην παλιά Αθήνα, απολαμβάνοντας σε ένα κουτούκι την αρχόντισσα του ρεμπέτικου.
Και οι δυο τους γυναίκες ελεύθερες, ανύποτακτες, που δεν σταμάτησαν να κυνηγούν τα όνειρά τους,  που αφέθηκαν  στα πάθη τους και που η ζωή τους έγινε τραγούδι, που σιγοτραγουδήθηκε απ' όλο τον κόσμο.
Άξιοι των περιστάσεων στάθηκαν οι ερμηνευτές των τραγουδιών, Bertrand Moreau και Ελπίδα Μεταξά που κατάφεραν να μας μαγέψουν με τις φωνές τους και η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου ερμήνευσε άρτια τις δύο προσωπικότητες και κατάφερνε να μεταμορφώνεται πότε σε ένα μικρό σπουργίτι και πότε σε μια μαγκιόρα ρεμπέτισσα.
Ο χώρος όπου δόθηκε η παράσταση για να είμαι ειλικρινής δεν προδιέθετε για  το τι θα επακολουθούσε, μας έδειξε όμως ότι μικρά θαύματα μπορούν να συμβούν παντού..


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενα-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής
Επιμέλεια Σκηνικού Χώρου-Φωτισμός: Βασίλης Γεροδήμος
Καλλιτεχνική συνεργάτης: Γεωργία Λένη
Τραγούδι:  Bertrand Moreau, Ελπίδα Μεταξά
Ακορντεόν: Σοφία Μουλακάκη
Κρουστά: Μανούσος Κλαπάκης

Ερμηνεύει η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου